2013 m. kovo 17 d., sekmadienis

ANGELO AŠAROS

Šiandien kepiau pyragą labai romantišku pavadinimu "Angelo ašaros". Švelnus, burnoje tiesiog tirpstantis, pyrago skonis tikrai vertas savo pavadinimo, kurį gavo dėl pyrago paviršiuje susidarančių lašiukų. Pasidalinsiu receptu, kuris mano nuostabai pasirodė labai paprastas. Sugaišau vos pusvalandį plius kepimo laikas, kurio  neskaičiuoju, nes tuo metu jau mezgiau naują kaklo papuošalą :)


 Tešlai reikia sumaišyti 1 stiklinę miltų, 1 arbatnį šaukštelį kepimo miltelių, 80 g. pjaustyto šalto sviesto, 2 šaukštus cukraus, 1 kiaušinį. Suminkyti tešlą ir palaikyti ją 30 minučių šaldytuve. Aš laikiau tol, kol paruošiau įdarą. Tuo tapu jau pradėjau kaitinti orkaitę.

Įdarui sumaišyti 500 g. varškės, 4 šaukštus (0,5 stiklinės) cukraus, 3 trynius, 1 šaukštą manų kruopų, 100 g grietinės (arba riebios grietinėlės). Aš įlašinau po porą lašų vanilės ir apelsinų ekstrakto.



Formą iškloti tešla, sukrėsti įdarą. Kepti 30 minučių 180 laipsnių karštumo orkaitėje. 


Tuo tarpu galima pasiruošti viršutinį sluoksnį, kuriam tereikia iki standumo suplakti likusius 3-jų kiaušinių baltymus su 5 šaukštais cukraus pudros. 

Po 30 minučių kepimo pyragą ištraukti iš orkaitės, aptepti jį šiuo sufle ir kepti dar 10-15 minučių. Vėsdamas pyragas pasidengs lašeliais, panašiais į ašaras. Jie pasirodo ne iš karto, todėl turėkite kantrybės palaukti.

   


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...