2012 m. rugpjūčio 4 d., šeštadienis

DARŽOVIŲ FĖJA

Šiandien jaučiuosi tikra didvyre. Mama užfundijo sodo gėrybių - cukinijų, obuolių, kriaušių, kaukazinių slyvaičių. Pagalvojau, kad niekaip viso šito gėrio nesuvalgysiu. Greičiausiai suvys, sudžius ir teks viską išmesti (kaip jau ne kartą yra nuikę). Todėl pagailėjau į derlių įdėto mamos darbo ir nutariau verčiau kaip nors jį išsaugoti žiemai. Kai parduotuvės knibždės dirbtinai išaugintų, abejotinos vertės brangių daržovių, bus labai smagu pasimėgauti savo ruošiniais.

Panaršiusi internete, nesunkiai išsirinkau Ilonos ("Skanus gyvenimas" blogo šeimininkės) "Cukinijų mišrainę žiemai". Receptą teko pakoreguoti, nes paaiškėjo, jog neturiu paprasto aliejaus (tik šalto spaudimo alyvuogių) ir reikiamo 9% acto (tik šlakelį vyno acto ir obuolių sidro acto, kuris yra silpnesnis). Taigi, recepto čia nepateiksiu. Jeigu jau labai reikia, tai geriau skaityti tiesiai ten, iš kur jį nusižiūrėjau. 

Šitie du stiklainiukai po 720 ml ir dar vienas maliukas, kuris nepateko į kadrą, gavosi iš 7-nių vidutinio dydžio cukinijų ir 2-jų pipirų.















Cukinijos

Pridėta pipirų

Pradeda kunkuliuoti

Mišrainė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...